Sävelavain Asiakaskokemus: FA-hoidosta apua fibromyalgiaan

Heli, 41, on kärsinyt pitkään jatkuneesta fibromyalgian aiheuttamasta kivusta. Fibromyalgia on oireyhtymä, jossa potilas kärsii kivuista eri puolilla kehoa sekä mahdollisesti väsymyksestä ja muista oireista. Helillä kipu on ollut kokonaisvaltaista: sitä on esiintynyt ylä- ja alaraajoissa sekä selässä. Vielä vuosi sitten fibromyalgia näkyi jatkuvana kipuiluna Helin päivittäisessä elämässä. Tässä Sävelavain Asiakaskokemus -tarinassa saamme kuulla, kuinka Sävelavaimen tarjoama fysioakustinen hoito on tuonut helpotusta kipuihin sekä Helin elämään kokonaisvaltaisesti.

Heli on käynyt FA-hoidossa hiukan yli vuoden ajan kerran viikossa. Helin mukaan FA-hoito on auttanut häntä pääsemään tasapainoon fibromyalgian kanssa: hoidon myötä kivut ovat lievittyneet ja paikoin jopa poistuneet. ”Vaikka kivut eivät ole täysin poistuneet, ovat ne jääneet taka-alalle”, Heli kertoo. FA-hoidon tuoman helpotuksen myötä Heli on pystynyt vähentämään kipulääkkeiden käyttöä. Hoito ei ole ainoastaan vaikuttanut kipuihin, sillä kipujen merkittävän vähenemisen lisäksi Helin mukaan FA-hoito on parantanut hänen ääreisverenkiertoaan. IMG_0721

Kipujen lievittämisen ohella FA-hoito on myös vaikuttanut merkittävästi Helin uneen. Hoidon rentouttava vaikutus on parantanut unen laatua huomattavasti ja auttanut nukkumaan syvemmin. Unen laadun paraneminen on ollut erittäin merkittävää fibromyalgian kannalta, sillä yleensä sairaus vaikuttaa heikentävästi unen laatuun ja tekee nukkumisesta haastavampaa. Herätessä levänneenä uuteen aamuun Helin keskittymiskyky ja jaksaminen on tehokkaampaa päivän työtehtävissä. Myös terveiden elämäntapojen ylläpitäminen onnistuu sujuvammin. Heli kokee erityistä kiitollisuutta siitä, kuinka unen laadun tehostamisen lisäksi hän on kokenut FA-hoidon parantaneen kognitiivisia toimintojaan yleisellä tasolla: keskittymistä, oppimista, ajattelua ja muistitoimintoja.

Fibromyalgian aiheuttamien kipujen jääminen taka-alalle ja hyvien yöunien nukkuminen ovat olleet merkittäviä tuloksia Helille: FA-hoidon tuoma apu on edistänyt Helin terveyttä monella eri osa-alueella. Lue lisää FA-hoidosta sekä sen käyttöalueista tästä. Sävelavaimen hinnaston FA-hoidolle löydät tästä.

Hyvää ja aurinkoista kesää,

Sävelavain Team


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.