Huilu uutena instrumenttina

huilu_sivutTänä syksynä Sävelavaimessa uutena instrumenttina on poikkihuilu. Huilu kuuluu puhallinsoittimiin – tarkemmin puupuhaltimiin. Huilu on solistinen soitin, jota käytetään esimerkiksi orkestereissa melodiasoittimena. Yleensä huilu esiintyy klassisessa musiikissa, mutta sitä kuullaan myös kevyessä musiikissa (jazz, funk, progressiivinen rock).

Yleensä huilun soitto aloitetaan kouluikäisenä, mutta sen aloittaminen on myös hyvin mahdollista aikuisiällä tai jopa ennen kouluikää. Lapset soittavat yleensä käyrällä suukappaleella ja pituuskasvun myötä suukappale vaihtuu suoraan. Yleensä uuden oppilaan ensimmäiset huilutunnit kuluvat äänenmuodostamisen harjoittelussa – monesti pelkän suukappaleen avulla.

Huilun soitossa on monia fysiologisia hyötyjä. Puhallinsoittimena huilu kasvattaa keuhkojen kapasiteettia ja hengitystekniikkaa ja näin myös tietoisuutta omasta kehosta. Uusi huilunsoiton opettajamme Maisa on perehtynyt opinnoissaan myös soittoergonomisiin asioihin eli Maisan opeissa oikea soittoasento löytyy varmasti. Maisan säestystaitojen myötä myös yhteismusisointi tunneilla on mahdollista.

Sävelavaimen syyslukukausi kolkuttelee jo ovella ja uusille huiluoppilaille on vielä hyvin tilaa – yksin tai parina. Kysy lisää tai ilmoittaudu sivujemme “Ota yhteyttä” -osiossa. Maisa odottaa innolla uusia oppilaita.

Sävelavain Team


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s